Nieuws

Culi-Winterfeest 2017

Door OVK Manager op 2 januari 2017

 

Na het grote succes van van vorig jaar organiseert de Ondernemersvereniging Koudekerke ook dit jaar weer een Culi-Winterfeest.
Het Dorpsplein van Koudekerke is zaterdag 14 januari het toneel van het Culi-Winterfeest. Het plein wordt omgetoverd tot een sfeervolle wintermarkt, met lichtjes, kraampjes en gezelligheid. Ondernemers presenteren bezoekers daarbij winterse hapjes en lekkere drankjes. Het winterfeest begint om 16.00 uur en eten, drinken en muziek staan centraal. Er is dit keer gekozen voor live muziek van DJ Erik. En het springkussen, schminkers en Scouting de Valkeniers houden de jeugd bezig.

Plaatselijke ondernemers verkopen hapjes en drankjes voor het goede doel. Dit keer delen Scouting De Valkeniers, Harmonie Voorwaarts en Ride4Kids de complete opbrengst van het winterfeest in Koudekerke.

Kom je ook genieten? Zet jezelf op 'aanwezig' en blijf op de hoogte.

 

Uitslag kleurplatenwedstrijd

Door OVK Manager op 21 november 2016

 

De Sint kijkt terug op een druk maar gezellig weekend. Door de drukte kwam hij vandaag pas toe aan het beoordelen van de mooiste kleurplaten.

De prijswinnaars van de kleurplatenwedstrijd 2016 zijn:

  • Aimee Luijks, dorpsplein 29
  • Josephine Verhage, banckertstraat 42
  • Kim Kambier, Oostgatlaan 4
  • Dion Joosse, Boomgaard 10
  • Jens Luijk, Dishoekseweg
  • Menno, Schuttestraat 18
  • Lowis Amilie Nieuwenhuijzen, Keiweg 17
  • Sarah, Eikehorst 20
  • Rik Arendse, Couburgstraat 21
  • Suus kluijfhout, Stationstraat 4

Jullie kunnen je prijs vanaf vandaag ophalen bij Wilma Mode & Onderkleding, op het dorpsplein van Koudekerke.
Veel plezier met jullie prijs!

 

Intocht Sinterklaas groot succes

Door OVK Manager op 20 november 2016

 

Gisteren was het een prachtige middag voor de kindjes uit Koudekerke. Wat hebben we allemaal enorm genoten van de intocht, Sinterklaas een handje geven en eventjes bij hem staan, een groepsfoto en de afsluitende Pietendisco was duidelijk een groot succes.

De kinderen stonden samen met hun ouders in spanning te wachten op het dorpsplein, tot de Sint aankwam in zijn tuktuk vol cadeautjes. Een verrassend idee van Sinterklaas. Tijdens de rondrit over het dorp verzorgde Harmonie Voorwaarts voor de muzikale begeleiding. Nieuw dit jaar was dat de Sint zijn intocht eindigde bij de Pietendisco in de ‘Couburg’, georganiseerd door de dorpsvereniging. Deze samenwerking tussen de OVK die jaarlijks de intocht verzorgd en de dorpsvereniging maakte de dag tot een groot succes voor jong en oud.
In de ‘Couburg’ mochten alle kindjes Sinterklaas een hand geven. Wie de Sint een hand gaf, kreeg een cadeautje en mocht met de Sint op de foto.

Hier wat mooie foto’s van de intocht.Stonden jouw kids op de groepsfoto met de Sint? Houd dan onze Facebookpagina of onze website in de gaten. Later meer info over hoe je jouw groepsfoto kan ontvangen!

Met dank aan FotoPiet Dennis van Overbeke voor de prachtige plaatjes.

 

De toekomst van Koudekerke - Dishoek

Door OVK Manager op 18 november 2016

 

Afgelopen week ontvingen inwoners van Koudekerke en Dishoek een tweede en laatste editie van de Toekomstbode. In de Toekomstbode werd bondig samengevat wat uitgebreid in de Toekomstvisie van Koudekerke en Dishoek staat.

De toekomstvisie - die ook ingaat op economie, woningbouw, duurzaamheid, jeugd en bereikbaarheid - wordt zaterdag gepresenteerd tijdens een dorpswandeling. Die begint om 10.00 uur in De Couburg en eindigt om 11.00 uur in de Michaëlskerk.

Bekijk de toekomstbode digitaal, klik hier.
Ook de Toekomstvisie staat online. Bekijk hem op de pagina "Toekomstvisie" in het menu.

 

Onthulling DJ’s Koudekerke Serious Request

Door OVK Manager op 5 november 2016

 

Koudekerke SR

Foto: Samantha Fotografie

Café Het Zeeuws Genot in Koudekerke vormde afgelopen vrijdag 4 november het decor voor de bekendmaking van de DJ’s die het Glazen Huis van Koudekerke Serious Request gaan bemannen.

Na korte speeches van de organisatie, burgemeester v.d. Zwaag, Rode Kruis woordvoerder Henk Hoegee en de overdracht van de sleutel van het Glazen Huis door Roel Gabriëlse uit Domburg onthulden de DJ’s hun identiteit: Sander Willemse, Jeroen van Goethem en Yorben Weststrate zijn de gastheren tijdens actieweek van Serious Request. Zij zullen op zondag 18 december om 20:00 uur worden opgesloten in het Glazen Huis in Koudekerke. Op Kerstavond zullen zij om 19:30 uur weer bevrijd worden.

Bekijk hier de bekendmaking van de DJ's

Een week lang zullen de DJ's plaatjes draaien op verzoek, gasten ontvangen in het Glazen Huis en het publiek voorzien van wetenswaardigheden. In die week zullen zij leven op speciaal voor hen bereide sapjes en verder alleen water. En dat allemaal om geld op te halen voor het goede doel: kinderen met longontsteking in oorlogsgebieden. Na de bekendmaking opende burgemeester v.d. Zwaag de actie officieel door als eerste geld te doneren in “glazen huisje”. Tenslotte was het podium voor Behind the Mirror, een jonge rockband die het publiek trakteerde bekende stevige rocknummers.